13:40 Internationell politik

Idag har det gått lite sådär då det har varit ganska svårt att leta fram information om tobakens och cigaretters innehåll. Eftersom ingen av oss röker gör det att vi har väldigt lite kunskap inom området. Veckans mål är att bli klara med nästintill allt som ska stå under fliken tobak. Vi kommer framför allt att försöka arbeta mycket intensivt under lektionerna i skolan och vid behov även hemma. Det vi tänker ta upp är:
- Cigaretters innehåll
- Tobakens/Cigarettens marknad
- Passiv rökning
- Cigaretters/Tobakens påverkan på kroppen

Nu hoppas vi på bättre lycka på torsdagens lektion!


Tisdag 13:48

Idag har vi slutfört arbetet om lungornas funktion. Tack vare bra material från skolbiblioteket gick det jättebra och vi fortsätter nu med att skriva om KOL. Länderna vi har beslutat oss för att skriva om är Frankrike och Brasilien, eftersom båda länderna har en stor marknad för tobaken.

Torsdag 11:07

Idag har vi satt fart på arbetandet och börjat beskriva lungornas funktion. Vi hoppas att vi hinner skriva klart om respirationssystemet på lektionen Internationell Ekonomi imorgon.


11 januari

Första dagenmed internationell politik efter lovet och projektet sätter verkligen igång nu. Har suttit i skolans bibliotek och letat information om grundfakta om lungorna samt deras funktion. Vi har bestämt oss för att först och främst inrikta oss på hur lungorna fungerar, för att kunna ha bättre förståelse om sjukdomen när vi väl börjar arbeta med den.


5 januari

Idag träffades vi och kom fram till att vi ska fördjupa oss i sjukdomen kol. Kändes som ett ganska självklart val efter det att vi diskuterat, då det är en aktuell och mycket omdiskuterad sjukdom.


RSS 2.0